الكنافه من اشهى انواع الحلويات لدي الكبير والصغير
جيبالكم طريقه الكنافه بالجوز واللوز خطيررره جداااااا
المقادير اولا
كيلو كنافة.
كأس جوز مفروم خشن.
كأس شربات
2/1 كأس زيت نباتي.
2/1 كأس لوز مفروم خشن.
ملعقة صغيرة قرفة ناعمة.
ثانيا طريقه التحضير وده اهم حاجه
ترتب 2/1 كمية الكنافة على مسطح خشبي ومدهون بالزيت.
ترش الكنافة بقليل من الزيت.
يخلط الجوز واللوز والقرفة ويوزع فوق الكنافة.
- تلف الكنافة بإحكام لتتخذ شكل لفائف طويلة ثم تقطع لأقسام متساوية وتضع في صينية.
- تكرر الطريقة نفسها مع باقي العجين.
- تدخل الصينية إلى فرن متوسط الحرارة حتى تحمر الكنافة.
كأس جوز مفروم خشن.
كأس شربات
2/1 كأس زيت نباتي.
2/1 كأس لوز مفروم خشن.
ملعقة صغيرة قرفة ناعمة.
ثانيا طريقه التحضير وده اهم حاجه
ترتب 2/1 كمية الكنافة على مسطح خشبي ومدهون بالزيت.
ترش الكنافة بقليل من الزيت.
يخلط الجوز واللوز والقرفة ويوزع فوق الكنافة.
- تلف الكنافة بإحكام لتتخذ شكل لفائف طويلة ثم تقطع لأقسام متساوية وتضع في صينية.
- تكرر الطريقة نفسها مع باقي العجين.
- تدخل الصينية إلى فرن متوسط الحرارة حتى تحمر الكنافة.
- يصب عليها القطر( الشيره ) وتزين بالفستق وتقدم مباشرة.
وكده يبقي جهزت احلي كنافه بالجوز واللوز وبالف هناااااااااااااااا ... يارب تعجبكم